Achtergrond

Laatste update op 29 januari 2018

Gea Koops

In de loop van 2006 startte Gea Koops met Koops HR Advies & Interim. Daarvoor werkte ze in verschillende functies op het gebied van Human Resources (senior HR Adviseur, projectmanager van verandertrajecten).

Profiel

Senior HR adviseur met een ruime ervaring in het HR werkveld. Zowel beleidsmatig, operationeel, projectmatig als coachend.

Specifieke ervaring met complexe reorganisatie- en verandertrajecten. Ervaring in het aansturen van de backoffice en het verbeteren van werkprocessen voor de personeels – en salarisadministratie. Veel kennis van rechtspositie en arbeidsvoorwaarden.

Brede kennis van en ervaring met ontwikkeling van HR-beleid, werving en selectie, formatieplanning – en beheer, functiewaardering, beloningsdifferentiatie, ziekteverzuim, opleidingen, loopbaanontwikkeling, mobiliteit, personele jaarcyclus, competentiemanagement.

Werkwijze

Gericht op het bereiken van resultaten. Harde werker. No-nonsense-mentaliteit. Een zeer bij het management betrokken adviseur die staat voor kwaliteit op gebied van HR.

Stijl van werken: duidelijk, kwaliteit, coachend.

Werkt vanuit een krachtige visie op HR en de plek van HR in de organisatie.